Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. február 7., kedd

A nemrég bevezetett új minimálbér apropóján…

...jutott eszembe az alábbi történet, kezdi levelét olvasónk:
"Tavaly tavaszon a debreceni Szent Anna székesegyház előtt két fő tartotta a markát a híveknek, egy kis alamizsnára számítva -egy jól láthatóan (arcra van írva),  ötvenes, de hát ilyenkor nehéz eldönteni-, fehér hajléktalan férfi, és egy kb. vele egykorú cigány asszony. 


Mondom nekik, ha megélhetést keresnek, tudok egy kertészetet, ahol segéderőt keresnek. Minimálbér, de rendes, bejelentett, és tényleg napi nyolc óra, szombaton dolgozni kell, de a hétfő az szabad, meló, na, az van, de kellemes, kerti munka, megszakadni nem kell. 
Feltétel: kitartás, megbízhatóság, józan életmód. A hajlékony fickó úgy felderült, mintha máris nálam kellene állás interjúznia: mondjam a címet, máris megy, tud szerezni rendes bejelentett címet, van tüdőszűrője, nem iszik ám, neki az se gond, ha hétvégén is dolgozni kell, úgyse tud hová menni. 
Az ómigráns "hölgy" elhúzta a pici száját: teccik' tudni, én nem tudok ám dolgozni, én szívbeteg vagyok...
Na, erről ennyit.
Tudom, ez sem szignifikáns kísérlet, de így születnak az úgynevezett "előítéletek"..."
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.