Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. március 7., kedd

Ünnepnap lesz a nagypéntek !

Az országgyűlés mai ülésén elfogadta azt a javaslatot, amely munkaszüneti nappá nyilvánítaná nagypénteket, ezzel pedig már idén négynapos munkaszüneti ünnepé válik a húsvét.
 
Először a miniszterelnök jelentette be még tavaly októberben, hogy munkaszüneti nap lehet a nagypéntek. Később aztán volt egy kis kavarás azzal kapcsolatban, hogy majd csak 2018-tól állhat elő ez a helyzet, ezt azonban később kormánypárti képviselők tagadták.

Ma került az országgyűlés elé  a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításának javaslata, amit a törvényhozás el is fogadott,vagyis már idén (április 14-től április 17-ig) négynapos munkaszüneti hétvége lesz a húsvét. 
A javaslatot egyébként 163 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadták el.

Ezzel hivatalosan is 11 olyan munkaszüneti nap lett, amelyek hétköznapra esnek, illetve eshetnek: január 1-je, március 15-e, nagypéntek, húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20-a, október 23., november 1-je, december 25-e és 26-a.
Batra P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.