Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. április 30., vasárnap

Elhunyt Usztics Mátyás...

Váratlanul elhunyt Usztics Mátyás, a 68 éves színművész, rendező, szinkronszínész halálát a hivatalos közösségi oldalán tudatták családja beleegyezésével. 

Usztics Mátyás 1949. április 9-én született Penészleken. Karrierje 1969-ben a Nemzeti Színházban kezdődött, majd a szolnoki Szigligeti Színház, később a 25. Színház társulatának tagja volt. 1977-ben a Mafilm művésze lett, később szabadfoglalkozású színészként tevékenykedett. A Rock Színház alapítótagja, 1982-ben a Sztárcsinálók című, első magyar rockoperában Seneca szerepében aratott zajos sikert. 
Országosan ismertté a ’90-es évek két népszerű sorozata tette, az Angyalbőrben, amelyben Karádi János őrmestert alakította, illetve a Kisváros, amelyben ő volt Hunyadi János főtörzs.

 Gyakran szerepelt a Rádiókabaréban, emellett népszerű szinkronhang volt, hallhattuk a Macskafogó 2-ben, a Süsü, a sárkányban, a Vili, a verébben vagy Az erdő kapitányában. 
A Nemzeti Kamara Színház alapítója, igazgatója, a Magor-mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület alapítója.
Nyugodjon Békében.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.