Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. április 6., csütörtök

Mégsem kell engedélyeztetni a házi kutakat !

Igen, nem ? Kapkodás, fejetlenség jellemzi  a házi kúttulajdonosok kútjaik engedélyezése körüli vitát ! A jelenlegi helyzet szerint mégsem kell eleget tenniük azoknak a rendeleteknek,amelyek előírják, hogy utólagosan engedélyeztetni, illetve fennmarási engedély kell kérni a házi kutakra !

A kormány döntése alapján hatályon kívül helyezik azokat a rendeleteket, amelyek szerint fennmaradási engedélyt kellene kérni a háztartási célú kutakra - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a heti sajtótájékoztatóján, mivel szerintük (ezt eddig nem tudták ?) senkit sem kötelezhetnek arra, hogy utólagosan százezreket fizessen !
A tárcavezető hangsúlyozta: a kormány döntése szerint a 2016. január 1-jén hatályos állapotot kell visszaállítani, így a tavaly született rendeleteket hatályon kívül kell helyezni. Senkit nem kényszerítenek arra, hogy a több évtizede használt kutat újra engedélyeztesse több százezer forintért - közölte.
Az előzmény szerint a 2016. június 4. előtt illegálisan kialakított kutak fennmaradását bírságmentesen kellett volna engedélyeztetni az illetékes vízügyi hatóságoknál 2018 végéig.
A módosítás nem tett volna különbséget a vízkivételt biztosító vízi létesítmények között, kiterjedt volna minden illegálisan létesített vízbeszerző létesítményre. (Még a tanyasi legelőn lévő ásott kutakra is.)
 Ezzel a vízügyi hatóságok, illetve a helyi vízgazdálkodási hatósági jogkört gyakorló települési önkormányzatok jegyzőinek eljárásaira is. 
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.