Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. május 4., csütörtök

Új adó a láthatáron!

Ebrendészeti hozzájárulást fizettetne a kutyatartókkal az állatok védelméről szóló törvény módosításáról szóló, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által jegyzett törvényjavaslat. 

Az indítvány szerint a települési önkormányzatok az adott év első napjáig négy hónapos kort betöltött eb után az eb tulajdonosától évente ebrendészeti hozzájárulást szedhet be. Az ebrendészeti hozzájárulás mértékét a tartás helye szerint illetékes önkormányzat állapíthatná meg, de nem kutyánként, ami nem haladhatná meg a hatezer, veszélyes eb esetében a húszezer forintot.

Nem lehetne hozzájárulást szedni például a magyar ebfajtának minősülő törzskönyvezett, a mentő-, segítő vagy vadászkutya alkalmassági vizsgaigazolvánnyal rendelkező kutyák után.

A határidőre meg nem fizetett ebrendészeti hozzájárulás adók módjára behajtandó köztartozásnak minősülne írja az adózóna.hu.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.