Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. június 30., péntek

Németország is csatlakozott !

Németország a huszadik ország lesz a világon, ahol házasodhatnak a homoszexuálisok és leszbikusok! Egy nemrég készült közvélemény-kutatás szerint a németek kétharmada támogatta a bevezetését.

Örülnek a homárok a szavazás után a Német parlamentben...Fotó: Fabrizio Bensch / Reuters

Angela Merkel németországi kancellár felmentette a frakciófegyelem alól a képviselőket. A döntés teljes családi jogkörrel ruházza fel a házasságosdit játszó homárokat !
Emellett azt is lehetővé teszi nekik, hogy gyermeket fogadjanak örökbe !
  Az ügyet az Angela Merkel kancellár vezette balközép koalíciós társa, a szociáldemokrata SPD kezdeményezésére vették napirendre. A CDU/CSU ellenezte, hogy tárgyaljanak és szavazzanak a kérdésről, de az SPD az ellenzéki pártokkal összefogva megváltoztatta a Bundestag napirendjét.
A közelgő általános választások kulcsfontosságú szerepet játszanak a döntés megszületésében. A németek szeptember 24-én járulnak az urnák elé, de Merkel újabb pálfordulása megfosztja riválisait a kampányötletektől.
A szélliberális Zöldek és a posztkommunista Linke eddig is támogatta az azonos neműek "házasságát", a gazdasági kampányt folytató Szabad Demokratákhoz hasonlóan. De a pártok nemrég bejelentették, hogy csak abban az esetben hajlandóak a jövőben koalícióra lépni a CDU-val, ha a reformot megszavazzák.

Az első kommentárok szerint Angela Merkel "taktikai irányváltást" hajtott végre az ügyben, hogy kifogja a szelet a vetélytársak vitorlájából. Manővere révén a homoházasság kikerülhet a politikai viták témái közül, és így a választási kampány kevésbé lesz megosztó és ideológiai jellegű.forrás;internet
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.