Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. július 20., csütörtök

Ez megint nem jött össze...

Nehézkesen indult a harmadik országból, elsősorban Ukrajnából érkező vendégmunkások hazai foglalkoztatása.
László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség (VSZSZ) alelnöke a lapnak elmondta: a kormány első lépcsőben lerövidítette a munkavállalási engedélyek kiadásának hatósági ügyintézését tavaly, ezt követően júliustól bizonyos szakmáknál el is törölte az engedélykötelezettséget.

A szakszervezet informá­ciói szerint ma nagyjából tízezer fő lehet a harmadik országokból, elsősorban Ukrajnából érkező dolgozók száma, leginkább a feldolgozóipar, a raktározás, valamint az építőipar területén.
Nagyon sok esetben előfordult az elmúlt időszakban, hogy az engedély kiállítását, majd a munka felvételét követően az ideérkezett munkavállalók továbbmentek valamelyik nyugat-európai országba ! 
(Valószínű az ukránoknak (se) nem Magyarország az álomvilág, ahol a "keményen dolgozó kisember" megtalálja a számítását...-a szerk.)
Ez a lehetőség törvényes, ugyanis az itthon kiállított engedély az egész unió területére érvényes, a lelépett munkavállalók száma meghaladhatja a több ezer főt.
Szintén elterjedt jelenség, hogy nincs rendben a dolgozók papírja a szakmájukról. Ukrajnában ugyanis kisebb ügyeskedéssel bármilyen iratot meg lehet szerezni –írja a Magyar Idők.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.