Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. július 2., vasárnap

Nem félünk a "farkastól" ?

A szerdai Magyar Közlönyben megjelent egy módosítás a védett személyek védelméről szóló kormányrendelethez. A változással kibővítették a védett emberek listáját bizonyos családtagokkal.
Az eddigi hatályos rendelet csak a köztársasági elnök vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársát, valamint gyermekét említette.

Az új változatban - július elsejétől - azonban az is benne van, hogy a Terrorelhárítási Központ megszervezi és végrehajtja a miniszterelnök és a legfőbb ügyész vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársa, illetve gyereke személyvédelmét, „ha alapos okból védelmük szükséges”. (?)

Esetükben a TEK fog dönteni arról, pontosan milyen védelmi intézkedéseket kell alkalmazni, például a hivatalos programjaik helyszínére terjed-e ki a védelem, esetleg a munkahelyükre, a belföldi utazásaikra vagy a közlekedési útvonalukra is.
A módosítás után a Készenléti Rendőrség kapja feladatául, hogy az Alkotmánybíróság elnökének és a Kúria elnökének a családtagjainak (itt is a velük élő házas- vagy élettársról, illetve gyerekekről van szó) személyvédelmét megszervezze és végrehajtsa, ha erre „alapos okból” szükség van.
Arról, hogy az adott esetben szükséges-e a személyvédelem, a rendészetért felelős miniszter, jelenleg Pintér Sándor dönt, mégpedig annak a javaslata alapján aki az eredetileg is védett személyt védi. Magyarul Pintér a TEK vagy a Készenléti Rendőrség javaslata alapján dönt. (index forrás)
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.