Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. augusztus 18., péntek

Szerkesztői gondolatok...

Nyár van, kánikula. Perzselő a hőség így az embernek nem marad más hátra, mint a besötétített szobába, egy hideg sör mellett leül a számítógép elé és megpróbál tájékozódni az interneten a világ dolgai felől. A vége aztán az, hogy leragad a hazai hírek, események olvasásánál.

Én is így jártam és megfogalmazódott bennem egy gondolat, hogy egyre többen vannak azon a véleményen kis Hazánkban, hogy itt lopni csak nagy tételben érdemes, mivel a "kishalak" -akik talán egy-kétszázezret elsíbolnak- ha lebuknak, a törvény szigora keményen lecsap rájuk és több évre rács mögé kerülnek ! A "nagyok" akik több milliárdot eltüntetnek évekig tartó huzavona után vagy elévülés,vagy egyszerűen bűncselekmény hiányában futhatnak tovább,sőt... (link)
Meddig maradunk következmények nélküli ország? Nos ezt nem lehet tudni, de ahogy Orbán Viktor idézte: "Még soha nem volt úgy, hogy valahogy ne lett volna !" Ez így igaz, de egyszer mindennek eljön az ideje és mindenért fizetni kell !
Hogy megértsük végre, mi is történik ma Magyarországon, két kulcsszó a megfejtéshez: hűbéri rendszer és rendi társadalom. 
A hűbéri rendszer lényege az, hogy aki megszerzi a hatalmat, az ország, vagy tartomány javait magánvagyonként bírja és kezeli. Cserében védelmet ígér az alattvalóinak. (...) A hűbériség természetes velejárója a kegy és annak megvonása. (link)
Kiket enged be az uralkodó az országba, kiknek ad menlevelet, birtokot, kiváltságokat, és kiket űz ki. 
Kunok, jászok és egyes multik kiváltságokat kapnak, a szaracénokat meg a civileket kiűzik, a kegyben nem részesülő céheket feloszlatják, a bankokat és a reklámot megadóztatják.
De egyszer vége lesz a kánikulának is és jönni fog az enyhülés...remélhetőleg.
Szerk;Posta S. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.