Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. július 2., vasárnap

Nem félünk a "farkastól" ?

A szerdai Magyar Közlönyben megjelent egy módosítás a védett személyek védelméről szóló kormányrendelethez. A változással kibővítették a védett emberek listáját bizonyos családtagokkal.
Az eddigi hatályos rendelet csak a köztársasági elnök vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársát, valamint gyermekét említette.

Az új változatban - július elsejétől - azonban az is benne van, hogy a Terrorelhárítási Központ megszervezi és végrehajtja a miniszterelnök és a legfőbb ügyész vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársa, illetve gyereke személyvédelmét, „ha alapos okból védelmük szükséges”. (?)

Esetükben a TEK fog dönteni arról, pontosan milyen védelmi intézkedéseket kell alkalmazni, például a hivatalos programjaik helyszínére terjed-e ki a védelem, esetleg a munkahelyükre, a belföldi utazásaikra vagy a közlekedési útvonalukra is.
A módosítás után a Készenléti Rendőrség kapja feladatául, hogy az Alkotmánybíróság elnökének és a Kúria elnökének a családtagjainak (itt is a velük élő házas- vagy élettársról, illetve gyerekekről van szó) személyvédelmét megszervezze és végrehajtsa, ha erre „alapos okból” szükség van.
Arról, hogy az adott esetben szükséges-e a személyvédelem, a rendészetért felelős miniszter, jelenleg Pintér Sándor dönt, mégpedig annak a javaslata alapján aki az eredetileg is védett személyt védi. Magyarul Pintér a TEK vagy a Készenléti Rendőrség javaslata alapján dönt. (index forrás)
Szerk;Posta S.

...mert megteheti !

Rogán Antal szombaton az elegáns Hotel de Russie teraszán ebédelt üzletasszony feleségével és még két emberrel - írja az Index.


 Az ötcsillagos szálloda Róma belvárosában található, a nyári szezonban a legolcsóbb szobájuk két főnek egy pénteki éjszakára 230 ezer forinttól kezdődik, a határ pedig a csillagos ég: van olyan lakosztályuk, amely 8000 euró, azaz 2,5 millió forint egy éjszakára.

Az Index cikke szerint a hotel étterme ehhez képest meglepően olcsónak tűnik: báránysültet zöldségkörettel 38 euróért, homárt cukkinivel pedig 42 euróért lehet enni. Valószínűleg ezek nem lehetnek túl nagy adagok.

Az étterembe bárki beülhet, az Index fotókat készítő olvasója szerint azonban a miniszter nemcsak ebédelni ugrott be a szállodába, hanem ott is szálltak meg a feleségével. 
Forrás;index.hu
Szerk;Posta S.