Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. augusztus 17., csütörtök

Betiltották a Jehova Tanúit...Oroszországban

Az orosz igazságügyi minisztérium feketelistára tette a kisegyházat, ugyanakkor a kálvária még jóval korábban, április 20-án indult a szervezet számára, amikor az orosz legfelsőbb bíróság gyakorlatilag betiltotta őket, mint „szélsőséges szervezetet”. 
A hatóság szerint ugyanis a Jehova Tanúi olyan szervezet, amely „családokat választ szét, gyűlöletet kelt, és emberi életeket fenyeget”. A felekezet szerint viszont a hatóságok hamis képet festettek róla.

Az áprilisi bírósági döntés elrendelte a Jehova Tanúihoz tartozó - Oroszországban működő - mind a 395 szervezet felszámolását. A felekezet vagyona állami tulajdonba kerül. 
Az Európai Unió és az Egyesült Államok által is bírált ítéletet a Jehova Tanúi az Emberi Jogok Európai Bíróságán (EJEB) megfellebbezte. A Jehova Tanúit az 1870-es években alapította az amerikai Pennsylvania állambeli Pittsburghben a presbiteriánus Charles T. Russell. Számos vallástörténész szektának minősíti az egyházat -írja a nepszava online.
Barta P.

"Okosabb vagyok Zuckerbergnél..."

A címben szereplő kijelentés akár igaz is lehetne,ha...nem tudnánk miről,kiről is beszélünk !
Igen, róla. A Nemzet gázszerelőjéről !

foto/internet
 Nézzük, mennyivel is gyarapította a mi derék "Mészáros Lőrincünk" a vagyonát egy év alatt:
100 milliárd forinttal !
Százezerszer egymillió forinttal.
Az év minden egyes napján 274 millió forinttal.
Minden nap minden órájában 11 millió forinttal. Este lefekszik, reggel felébred, és mit lát? "Jé, 88 millió forinttal gazdagabb lettem."
Amíg alszik, annyit keres, hogy amikor reggel felkel pisilni, a tízezres kötegek a földtől a feje búbjáig érnek. Ezt a halmot minden nap háromszor megkapja. Az év minden napján. Egy évben 1100-szor kap annyi tízezrest, amennyi a földtől a feje búbjáig ér. Mert megérdemli.
Két óra alatt megkeresi a Te panellakásod árát.
Percenként 180 ezer forinttal. Egy perc alatt keres annyit, mint te egy hónap alatt. Mert olyan okos.
625 bőröndnyi tízezer forintos. Egy kamionnyi tízezres. Az év minden egyes napján két bőröndnyi tízezressel megy haza. Na jó. Vasárnaponként nem.
1000 darab luxuslakás ára a Belvárosban. Ötven háztömb. Ha kiadja albérletbe, havi 300 millió (napi 10 millió) forintot fial.
2000 méter magas torony tízezer forintos kötegekből. Kétszer olyan magas torony tízezer forintosokból, mint a Kékestető...és még sorolhatnánk.

És mondja valaki,hogy Magyarország nem a "korlátlen lehetőségek országa" ! Na jó, hát persze nem mindenkinek,mert ugye nem lehet akárki okosabb Zuckerbergnél ...
Szerk;Posta S.