Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. augusztus 18., péntek

Sámsonkerti pillanatkép

Sámsonkert. Szűcs utca-Fő utca kereszteződés.
Népes "kiccsalád" az egyik boltból jön ki a terhes anyuka mellette három mezítlábas "ifjonc", mindegyik kezébe csoki. A gyerekkocsit tolva, -benne még egy poronty- nekifeszülve küzd a poros földúton.
Ahogy haladnak ordítozás,veszekedés alakul ki a lurkók között, tépik a papírt a csokiról és dobálják az útra, az enyhe szellő pedig sodorja, görgeti a szemetet...
A történet az alábbi videóról jutott az eszembe. Szerintem ez esetben nem lenne sértő azt mondani, légyél olyan mint az állat...

Szerk:Posta S.

Szerkesztői gondolatok...

Nyár van, kánikula. Perzselő a hőség így az embernek nem marad más hátra, mint a besötétített szobába, egy hideg sör mellett leül a számítógép elé és megpróbál tájékozódni az interneten a világ dolgai felől. A vége aztán az, hogy leragad a hazai hírek, események olvasásánál.

Én is így jártam és megfogalmazódott bennem egy gondolat, hogy egyre többen vannak azon a véleményen kis Hazánkban, hogy itt lopni csak nagy tételben érdemes, mivel a "kishalak" -akik talán egy-kétszázezret elsíbolnak- ha lebuknak, a törvény szigora keményen lecsap rájuk és több évre rács mögé kerülnek ! A "nagyok" akik több milliárdot eltüntetnek évekig tartó huzavona után vagy elévülés,vagy egyszerűen bűncselekmény hiányában futhatnak tovább,sőt... (link)
Meddig maradunk következmények nélküli ország? Nos ezt nem lehet tudni, de ahogy Orbán Viktor idézte: "Még soha nem volt úgy, hogy valahogy ne lett volna !" Ez így igaz, de egyszer mindennek eljön az ideje és mindenért fizetni kell !
Hogy megértsük végre, mi is történik ma Magyarországon, két kulcsszó a megfejtéshez: hűbéri rendszer és rendi társadalom. 
A hűbéri rendszer lényege az, hogy aki megszerzi a hatalmat, az ország, vagy tartomány javait magánvagyonként bírja és kezeli. Cserében védelmet ígér az alattvalóinak. (...) A hűbériség természetes velejárója a kegy és annak megvonása. (link)
Kiket enged be az uralkodó az országba, kiknek ad menlevelet, birtokot, kiváltságokat, és kiket űz ki. 
Kunok, jászok és egyes multik kiváltságokat kapnak, a szaracénokat meg a civileket kiűzik, a kegyben nem részesülő céheket feloszlatják, a bankokat és a reklámot megadóztatják.
De egyszer vége lesz a kánikulának is és jönni fog az enyhülés...remélhetőleg.
Szerk;Posta S.