Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. szeptember 7., csütörtök

Amiről a közmédia -érdekes módon- nem számolt be !

Huszonhárom rendőr vonult ki szombaton a kutasi romanapra, ahol verekedés tört ki a helyiek és a rendőrök között – írta a Sonline.hu. Az erősítést a polgármester hívta ki a Somogy megyei faluba, miután arról értesült, hogy a mulatság két résztvevője a földre tepert és ütlegelt két körzeti megbízottat, akik egy utcán vizelő férfit akartak megbírságolni.
 A Kaposvári Járási Nyomozó Ügyészség szóvivője a lapnak megerősítette, hogy hivatalos személy elleni erőszak ügyében folyik nyomozás. A Somogy megyei ügyészség kedd reggel közölte, hogy három férfit őrizetbe vettek, és gyanúsítottként hallgattak ki csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt.
A rendezvény egyik résztvevője Facebook-oldalán saját felvételét is közzétette a rendőrök kiérkezéséről, amit természetesen a cenzúra -amely ugye nem is létezik (?)-, azóta már törölt ! 


Frissítés !

Amihez nincs kommentár !

Szerk;Posta S.

Vajon a történelem ismétli önmagát ?

 foto/Matey István
A Hajdu Online-on jelent meg tavaly decemberben egy írás,ami akkor nem tűnt fel senkinek,pedig nagyon "érdekes" dologról van benne szó !
A cikk írója a hajdúböszörményi Mészáros Lőrincről elnevezett utca nevének eredetét kutatja.
Arra kíváncsi,vajon az emberek tudják az utcájuk névadójának történetét,vagy esetleg azonosítják a jelenkori milliárdossal ? 
 A végén aztán kiderül a valóság,amely így hangzik:

"A hajdúböszörményi utca természetesen nem a felcsúti polgármester után kapta a nevét, hanem az 1466. szeptember 5-én, Lőrinc névnapon született Mészáros Lőrincről. A megyaszói születésű Mészáros az egyház szolgálatába lépett. Az 1514-es parasztfelkelésben Dózsa György seregében mint ceglédi plébános vett részt. Alvezéri tisztséget viselt. Mint azt Berta István hajdúböszörményi polgármesteri kabinetvezetőtől megtudtuk, Mészáros serege 1514 júliusában Bihar városának ostromakor a Tomori Pállal vívott csatában megsemmisült, maga fogságba esett, máglyán lelte halálát. Hozzátette, konkrét hajdúböszörményi kötődése nem ismert."
Az írás itt olvasható
Szerk;Posta S.