Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. szeptember 24., vasárnap

Holnaptól nagy forgalmi rend változás kezdődik Debrecenben

Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciójának egyik legfontosabb eleme a belvárosi forgalom átszervezése.

Az átalakítás lényege, hogy a Széchenyi, a Kossuth utca és a Farktár utca a Nyugati utcától a Hajnal utcáig, míg a Szent Anna utca és a Miklós utca az Attila tértől az Erzsébet utca felé egyirányú lesz.
A forgalmi rend átalakítására azért van szükség, mert az utóbbi két évtizedben jelentősen megnőtt a közlekedési terhelés a városban. A változtatás után érzékelhetően nő majd az érintett szakaszok és csomópontok áteresztőképessége, felgyorsulhat a forgalom, csökkentve a környezeti terhelést. 
Az új forgalmi rend kialakítása érdekében idén júliusban és augusztusban több útszakaszon újult meg az aszfaltburkolat a Széchenyi, a Kossuth és a Szent Anna utcán.

 Szeptember 25-én hétfőn, a Szent Anna utca Sumen utca és Vígkedvű Mihály utca közötti szakaszával elindulnak az egyirányúsításhoz kapcsolódó csomóponti átalakítások is. A kivitelező december közepéig kilenc helyszínen ütemezve végzi el az építési munkákat.

Aki részleteiben is érdeklődik a munkák iránt ITT megteheti !
sakema

Csak ha elmultál 18 éves...

Vetkőztető lóerők - Kicsi kis blúzocska esete a driftautóval (18+) 

Barta P.

Aszfaltgyártó üzem épült Hajdúsámsonban

Napi több kilométernyi aszfalt előállítására képes a Depona Plusz Kft. pénteken felavatott telepe. A 700 millió forintos beruházás – melyből 231,68 millió vissza nem térítendő támogatás – eredményeként egy 60 tonnás közúti hídmérleg, valamint egy aszfaltgyártó üzem létesült a hozzá tartozó kiszolgáló részegységekkel.

 foto/sakema
Az ünnepélyes átadón köszöntőjében Tasó László államtitkár elmondta, az ilyen volumenű fejlesztések nagy jelentőségűek a közvetlen környezetükben.
A fél év alatt felépített üzem a kiszolgáló egységekkel együtt 1,6 hektáron terül el, és a tervek szerint a környék útminőségének javításában lesz nagy szerepe.
– "A most átadott üzemünkben napi szinten akár 1500 tonna aszfaltot is le tudunk gyártani. A cégcsoporthoz tartozó Zemplénkő Kft. a 471-es út sámsoni elkerülő szakaszán kivitelezőként jelen van, így bízunk benne, hogy a környékbeli útépítésekben részt tudunk venni. Mivel meleg aszfaltról beszélünk, ezért leginkább száz kilométeres körzeten belül tudjuk ellátni az építkezéseket" – fogalmazott Toldi Miklós tulajdonos. 
sakema