Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2018. április 22., vasárnap

Sose lesz jobb... Sose lesz jobb?

https://zoom.hu/wp-content/uploads/2018/04/VV_00718_2000-1024x682.jpgfoto/internet
Egy kislány, aki még nem érti. Egy fiatal lány, aki hiszi, hogy lehet másképp. Egy feleség, akinek az életében leképeződik az ország gyatra állapota. És egy felnőtt, érett nő, aki a saját dolgait rendbe tette, és most azt szeretné tudni, ha már az ő generációját eltékozolták, legalább a gyerekének van-e egy szemernyi reménye arra, hogy ez még lehet jó? Vagy hagyjuk a francba az egészet...?  
Tamás Rita írása.
(...) 1989.
16 évesen az ember nagyon felvilágosult. Ha majd lesz szabad választás, végre olyan emberek kormányozzák az országot, akik eleget tesznek a nép akaratának és az ország javát szolgálják. Senki sem olyan hülye, hogy a saját nemzete ellen harcoljon. Ha végre kivonul az ideiglenesen – negyven éve – nálunk állomásozó szovjet hadsereg és lelép a politika színpadáról a diktatúrát kiszolgáló népes lakájhad, végre olyanok kerülnek hatalomra, akik felvirágoztatják az országot. Lelkesen vázoljuk fel a boldog jövőt a bátyámmal együtt a nagyanyámnak. 
– Gyermekeim, ti csak higgyetek, de az emberi természet nem változik. Sosem lesz jobb!
A felháborodás és a sértettség viaskodik bennem. 
– Nagyi, te ezt nem tudhatod…
sakema

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.