Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2018. július 5., csütörtök

Mától bővült a TEK feladata !

Mától a Terrorelhárítási Központ (TEK) látja el a külpolitikáért felelős miniszter, Szijjártó Péter védelmét is– mondta ki egy szerda este megjelent kormányrendelet-módosítás. 
(Orbán Viktor aláírásával jelent meg egy módosítás a Magyar Közlönyben, mely szerint a védett személyek és kijelölt létesítmények védelméről szóló kormányrendelet átalakul, és a jövőben már a külügyminiszter védelmét is a Terrorelhárítási Központ intézi !)
Korábban a jogszabály csak a köztársasági elnök és a miniszterelnök védelmét sorolta a TEK feladatai közé, de Áder János 2015-ben inkább a Készenléti Rendőrséget választotta. 
2017-ben a legfőbb ügyész került be a TEK "ügyfelei" közé, és ezt a listát egészítették most ki a külügyminiszterrel.
Emellett a kormány határozatot is hozott "a külgazdasági és külügyminiszter védelméhez kapcsolódó intézkedésekről", eszerint a pénzügyminiszternek idén 504 millió, jövőre és az azt követő években 642 millió forintot kell adnia a TEK számára erre a célra.
Forráshír: Itt
Szerk: Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.