Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2018. július 25., szerda

Meghalt Szepesi György !

Szerdára virradóra elhunyt elhunyt Szepesi György - tudatta a család a Nemzeti Sporttal.

A magyar rádiózás legendája 96 évesen távozott. Nem csak riporter és tudósító, de MLSZ elnök, sportdiplomata is volt, fontos szereplője a sportéletnek - írja az nso.hu
Szepesi György Friedländer György néven, 1922-ben született Budapesten, édesapja a buchenwaldi koncentrációs táborban halt meg. 
1945-ben került a Magyar Rádióhoz, közvetítéseire milliók emlékeznek. 1979 és 1986 között a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke volt, 1982 és 1994 között a FIFA végrehajtó bizottságának tagja. MLSZ-elnökként döntő szerepe volt Puskás Ferenc 1981-es, első hazatérésében 25 éves emigráció után.
Az Aranycsapat tizenkettedik játékosaként emlegetik, erről így nyilatkozott:
„Annak köszönhető, hogy végigkísértem a zsenik útját. Mert ha tizenkettedik játékos, a szövetségi kapitány Sebes Gusztávot inkább megilleti a titulus, meg mindenkit, aki valóban tett a sikerekért. Magyarán túlzásnak tartom a címet, de ha már adták – nem vagyok álszerény –, tisztelettel köszönöm.”
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.