Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2018. július 9., hétfő

Vannak még gondok a beilleszkedéssel...

Szinte menekítik a gyerekeiket a szülők a főváros egyik óvodájából: aki teheti, kiveszi és másik intézménybe íratja gyerekét az újbudai Napsugár Óvodából, ahol a Népszava cikke szerint az utóbbi egy évben szinte általánossá vált az agresszió a gyerekek között, és egyre kezelhetetlenebbé válik a helyzet - írja a Zoom.

 A kép illusztráció !
Több szülő is elképesztő történetekről számolt be a lapnak, sőt összeírták az erőszakos eseményeket, és elküldték a fenntartó önkormányzatnak is.
Egy példa a 3-4 éves gyerekek óvodai csoportjában történtekből a szülők által összeállított listából:"...előfordult, hogy egy gyerek két kézzel megfogta társának fejét és teljes erejéből az asztalba verte "
 
Mindez nem ismeretlen az intézményfenntartó önkormányzat előtt, mivel a lap érdeklődésére azt írták: „Az említett óvodával kapcsolatos problémák Újbuda Önkormányzata számára ismertek, annak megoldására az elmúlt időszakban több lépés is született”. Pedagógiai asszisztenst is kirendeltek a csoporthoz.

Az önkormányzat válaszából az is kiderül: sejtik, mi állhat a háttérben. Azt írták ugyanis, hogy az utóbbi évben az óvodában nőtt a koruknak megfelelő szinttől „szociális készségekben eltérő” gyerekek száma, akik jellemzően hátrányos családi környezetből származik – legtöbbjük kerületi átmeneti szociális otthonban lakik. 
(Bármennyire is gondosan írták körbe az elkövetők hátterét, minden normálisan gondolkodó ember tudhatja -és tudja is, csak ugye ezt nem illik hangoztatni,- hogy cigány gyerekekről van szó ! )
Szerk; P.S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.