Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2018. november 4., vasárnap

A Szabadságharc elbukott !

Az 1956-os forradalmi láng november 4-e hajnalán szabadságharccá fokozódott. Tamási Áron, mint szemtanú bizonyítja: „Hites, igaz forradalom volt.” 
Egy maroknyi áruló „érdekcsoport”, amely ellenforradalomról beszélt évtizedeken át, ennek megfelelően „intézkedett”: – „a szocializmusban a legfőbb érték az ember” jelszó alatt – a saját volt elvtársaikat, a másként gondolkodókat kivégeztették vagy Recsken és máshol halálra kínoztak minden rendszer – és szocializmusellenesként megbélyegzett személyt. 

Déry Tibor értelmezése szerint: „A második világháború után, 1945-ben sokan úgy képzelték, hogy új haza épül a romokon… de tíz év alatt; lépésről lépésre… kilopták talpunk alól az országot.
(Ez a folyamat sajnos tovább folytatódik 1989-től, amely jelenleg is tart, így aki teheti menekül erről a "hajóról" ...-a szerk.    )
Azt hittük a szocializmust fogjuk építeni, s e helyett vérből és hazugságból rakott börtönfalak közé zártak…!” 
Napjainkban is folynak harcok, „szabadságharcok”, de az is igaz, hogy ezek tartalma, skálája átalakult, kiszélesedett, finomodott. 
Hogy miért vannak háborúskodások, feszültségek?! 
Többnyire, az elmúlt 29 év bűnei és következményei miatt: nincs tisztázva, megnyugtatóan kibeszélve, lezárva az a múlt, amelytől nem tudunk megszabadulni. 
(Lehetséges, hogy most is vannak közöttünk olyan vezető politikusok akiknek nagyon nem érdekük, hogy kiderüljön a múlt illetve a múltban betöltött politikai szerepük !? )
Sámsonkerti Magazin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.