Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2018. június 3., vasárnap

Ma van a pedagógusnap...

 Ennek apropóján kitüntették Kósa Lajost !

"Megtisztelő, hogy közéleti szereplőként elsőként vehettem át a Nemzedékek jövőjéért díjat a Debreceni Tankerülettől" - írja Kósa Lajos büszkén a Facebook-oldalán, a hírre rengeteg gratuláló kommentet gyűjtött be az exminiszter, ex-polgármester.

Más oldalakon viszont nem ilyen egyértelmű a siker. A Debreciner például azt írja, hogy azzal, hogy Kósát példaképül állítják a debreceni fiatalok elé, "sikerült megalázni az összes pedagógust, aki áldozatos munkájával szolgálja a nemzetet, gyermekeink oktatását tekinti hivatásának".
(Lehet,hogy lassan eljutunk oda, hogy -minden jóérzésű embernek- már nem büszkeség, hanem szégyen lesz bizonyos kitüntetések és elismerések birtokosainak lenni ?)
Szerk;Posta S.

Holnaptól fokozott közúti ellenőrzés !

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján kerül sor Magyarország egész területén 2018. június 4-10. között a gépjárművek fokozott közúti ellenőrzésére – írja a police.hu.
A TISPOL Drugs & Alcohol akció a tagállamok által végrehajtott, összehangolt közúti ellenőrzés. Az európai kampány ezúttal az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányul.

A rendőrség szerint az akció célja elsősorban az ittas vagy bódult állapotban vezető sofőrök kiszűrése és nem a bírságolás...szerintük.
sakema/police.hu