Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2018. június 13., szerda

Elhunyt Paudits Béla színművész. 68 éves volt.

Paudits Béla múlt péntek óta volt kórházban, stroke-ot kapott. A Bors értesülései szerint jobb oldala lebénult, de a napokban úgy tűnt, hogy jobban van. 


A hírt a Jászai Mari-díjas művész gondozója közölte. A művész az elmúlt években pedig már többször nyilatkozta, hogy belefáradt a betegeskedésbe.
A 68 éves színészt múlt pénteken szállították kórházba sztrókkal, s noha a hét elején picit jobban lett, ma délután elhunyt az intenzív osztályon. Nyugodjon békében...
sakema

Egy egyszerű szabálysértéskor is előállíthat a rendőr, ha neki úgy tetszik !


A Cívishír hivatalosan informálódott, van-e valamilyen változás, amiről a közlekedőnek tudnia kellene ! 
Az ORFK válasza: Az 1994. évi rendőrségről szóló törvény, amely „lehetőséget biztosít azon személyek előállítására, akikkel szemben a szabálysértési eljárás azonnal lefolytatható”

"Az egyik közlekedőt záróvonalas előzés után csípték meg a rendőrök nemrég, a másikat gyorshajtás miatt intették le. A közös bennük a meglepetés, ami azután történt. 
Az egyenruhások ugyanis nem érték be szabálysértési feljelentéssel, hanem előállították a sofőröket. Akik közül az egyik emiatt lekéste azt a temetést, ami miatt egyáltalán útnak indult.
Mivel az utóbbi napokban amúgy is hallottunk kósza híreket arról, hogy a rendőrök április óta „sima” közlekedési szabálysértések esetében is előállítással élnek!  
Jöttek is infók, megerősítve azt, amit kezdetben nem nagyon hittünk: a tavasz vége óta valóban előállítanak olyan járművezetőket, akiket korábban nem vittek be az adott kihágásért

Beszéltünk rendőrökkel, volt, aki maga is neccesnek érezte az új gyakorlatot annak tükrében, hogy bár a jogszabályok természetesen lehetővé teszik számukra az előállításokat, az állampolgárokat hideg zuhanyként érheti a többórás intézkedés, hiszen senki sem kommunikálta a változást".
Hogy ez miért is van így, teljes terjedelmében elolvasható itt
Szerk; Posta S.