Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2018. június 21., csütörtök

Fizetős lesz a Facebook...

...csoporttagság -írja a Fb. posztjában !

Újdonságként bevezeti a fizetős csoporttagságot a Fb. A közösségi oldal csoportjainak adminja ezzel havi 5-30 dolláros tagsági díjat fizettethetnek a csoporttagokkal, melyért cserébe olyan exkluzív tartalmak járnának, melyekhez a "rendes", nemfizetős tagok nem férnek hozzá.
Az újítást már tesztelik, egyelőre különböző háztartási praktikákkal foglalkozó csoportokban. 

 A Facebook azzal magyarázza a csoport-előfizetés bevezetését, hogy ezzel akarnak lehetőséget adni az adminoknak, hogy keressenek egy kis pénzt a sok munkáért, amivel egy-egy csoport vezetése és rendben tartása jár. 
A tagdíjakat a Facebook egyelőre nem fölözi le, de ha élesben is elindul a szolgáltatás, ez valószínűleg változni fog, -mi mást is lehetne elvárni Zuckerberg-től ?

(Azt azért hozzátenném, hogy hazai viszonylatban ez a lehetőség a "fizetős csoporttagság" drasztikus csökkenéséhez vezetne, ami az adminok részéről már nem is lenne olyan szimpatikus megoldás. 
Lehet ezen vitatkozni, de az biztos, hogy ha egy zárt csoportot valaki létrehoz és "kinevezi" magát adminnak az lássa el a feladatát térítésmentesen, vagy ha nem tudja, szüntesse meg !
A másik megállapításom, hogy helyi viszonylatban milyen "exkluzív" tartalmat lehetne megjelentetni a fizetős részben ? 
 /Humorosan talán azt, hogy kiskertembe kinyílott a gyöngyvirág,vagy talán azt, hogy  milyen szuper "pörit" főztem a hétvégén....?/ -a szerk.)
Barta P.